Economie.ro .ro matters

26Aug/121

Advanced Link Manager

Caphyon, companie romaneasca cu 10 ani de experienta, este dezvoltatorul AWR si ALM (advanced link manager si advanced web ranking). Am testat pana acum mai multe softuri de profil pentru diverse campanii de link building (printre care si Link Assistant, care ofera o solutie ce se vrea a fi similara, si anume Rank Tracker). Diferentele sunt colosale, mai ales pentru cineva interesat nu doar in structura GBL-urilor ci si in dinamica lor (frecventa, rata de creare/disparitie, ancore, distributii, calitate, mozRank, PR flow si asa mai departe).

Pentru cei care au vazut prezentarea mea de la Budapest Affiliate Conference, tin sa repostez slide-ul privind factorii care afecteaza calitatea unui backlink:

Cu exceptia factorilor privitori la proximitate si a snippeturilor corelate, Advanced Link Manager include in rapoartele generate absolut toti factorii care definesc calitatea unei legaturi web, permitandu-ne sa analizam nu doar factorii cantitativi, ci si factorii calitativi ce stau la baza unei analize cost/efect. Datele pot fi filtrate, selectate, exportate, sau chiar grupate in rapoarte comparative.

Pentru noi de departe cea mai folositoare functie a ALM este asa numita "Google Maps Webpages Importer", care ne permite sa analizam si sa detectam care sunt partenerii potentiali in campaniile de marketing, in functie de proximitatea geografica, in ideea de a ne imbunatati profilul de backlinkuri.

In plus anumite variante ale aplicatiei permit partajarea datelor si a analizelor efectuate de mai multi utilizatori ai aplicatiei, vand profiluri proprii si date de login separate. Acest lucru ne ofera posibilitatea sa lucram pe un singur set de date, in ideea de a avea coerenta in sfaturile de implementare oferite clientilor. La randul lor in varianta Enterprise, utilizatorii pot fi grupati in grupuri de acces avand preferinte proprii definite in sistem, sau taskuri alocate la nivel individual, aspect extrem de util mai ales in cazul in care se incearca analiza profilurilor de backlinkuri ale concurentei. Spre deosebire de Link Assistant si Rank Tracker, Advanced Link Manager nu include taxe ascunse, iar aplicatia continua sa functioneze chiar si fara updateuri.

Functia Backlinks evolution folosita corect poate functiona ca o alternativa viabila (cu un numar de rapoarte nelimitat) la Majestic SEO si unealta care verifica dinamica si istoricul de descoperire a backlinkurilor de-a lungul timpului. Spre deosebire de aceasta insa, Advanced Link Manager va permite sa filtrati linkurile in functie de categoria lor (schimburi, gratuite, advertoriale, samd). Iar daca la Majestic plata se face per raport, la ALM avem o singura plata, in urma careia putem genera practic un numar infinit de rapoarte personalizate in functie de datele pe care le dorim.

Aceste rapoarte pot fi la randul lor exportate in CSV pentru generarea de grafice mai complexe, sau pot fi servite in rapoarte PDF clientilor.


Desi aplicatia va functiona in continuare (fara a include desigur ultimele actualizari ale motoarelor de cautare si suportul tehnic) si dupa cele 12 luni, pentru cele mai bune rezultate va recomandam sa achizitionati si un plan de maintenance. In primele 12 luni, acesta este inclus in licenta cumparata, iar apoi poate fi extins contra cost. Discounturile pot ajunge pana la 30% pentru mai multe licente cumparate.

Una peste alta, tinand cont de softurile existente pe piata in acest moment, consider ca Advanced Link Manager este de departe cel mai complet soft de profil, putand deveni in mana unui profesionist SEO o unealta extrem de potenta.

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te la fluxul RSS!

About Alexandru

Made in Romania
Comentarii (1) Trackbacks (0)
  1. Cam la cat timp imi apare un link catre siteul meu ca scos, daca este indepartat, ai idee? Ma refer cat dureaza intre momentul la care e scos si momentul la care imi apare ca avertisment.


Lasa un comentariu


Niciun trackback.