Economie.ro .ro matters

22Mai/1020

Despre succesuri in online

Imi place de regula sa studiez firmele romanesti care au "succesuri" in afara. Pentru ca asta imi ofera posibilitatea de a cunoaste oamenii deosebiti din spatele lor, antreprenori de succes.

Un astfel de exemplu este si Mircea, de la Polimedia.

Mircea este o persoana deosebita, am putea spune chiar un superman, datorita caracteristicilor sale:

1. In primul rand, Mircea nu este un om, ci un grup de oameni, asadar poate usor deveni omniscient si omniprezent. Un set de prezente, aproape divine si cert multiple, agregate intr-o bucla perpetua de genialitate.

Doar asa se explica cum SC Polimedia SRL o firma cu 1 angajat se recomanda online drept "o echipa de specialisti si tehnicieni in domeniul implementarii de ERP-uri". Si cum consideram din start ca nu ne minte, asta e singura explicatie fezabila. Imi cer scuze pentru greselile de ortografie si topica gresita din citat, ele apartin autorului. Am decis sa nu le elimin pentru a pastra genialitatea mesajului neafectata, si a asigura transferul de intelepciune nealterat. In fond si la urma urmei nu dispun de competenta necesara pentru a edita un articol al maestrului.

Polimedia is a fast growing corporation with American and Romanian interest, and stands out by its dedication to providing customers with services they need at prices they can afford to pay.
Our general manager, Mr. Mircea (CV) and Chief Engineer, Ms. Martha (CV) bring to the table decades of experience in key fields.
We further rely on a team of specialists and technicians to reliably supply complementary competence in related fields such as :
• Computer Networking and Systems Security Design
• Computer Programming (various languages)
• Technical Writing (manuals and documentation)
• Journalism, Marketing, Market Research and Public Relations
• Copywriting, Editing, Typesetting and Typographic Technology
• Visual Arts (painting/photography/computer graphics) and Web Design
There isn't anyone else

2. Din CV-ul lui aflam ca este un fotograf si un designer implinit. Ca dovada, si designul incredibil al Polimedia. Acesta imbina tendinte gotico-renascentiste in incercarea, reusita de altfel, de a dovedi nivelul de profesionalism exuberant si complet demonstrat al autorului. Sunt profund impresionat de tonul de rosu folosit si de imbinarea geniala a literelor intre ele.

I am an accomplished photographer and graphic designer, with a few pieces part of private collections in
the US. Time permitting there will be more. Extras din CV

Sursa imaginii http://www.polimedia dot us. Toate drepturile sunt rezervate autorului

3. Mircea a venit cu o idee originala. El a inventat, aparent, ERP-urile. Ba chiar firma lui (desi are un angajat) este cel mai mare furnizor de solutii ERP din Europa, si unicul din Romania.

September 2007 to I am the CEO of SC POLIMEDIA SRL, at present the only provider of
present corporate ERP solutions in Romania that is cost-effective for small to medium
companies. In fact, the competition, such as it is, goes past the "too expensive"
mark by an order of magnitude at the very least, and in most cases fails to deliver
a usable solution anyway. As such, we have started to see solid growth, and
expect improving results over the medium and long term.

4. Mircea a reformat sistemul juridic romanesc din temelie:

July 2008 to I have had the pleasure of serving as lead counsel for the team that, over a span
November 2008 of five months, successfully sued the Romanian Foreigners Service in an
involved lege ferenda case, and thus contributed, in our modest way, to the
shaping of Romanian legal and administrative practice in the field. Further
details available on the website of the Romanian Ministry of Justice,
http://portal.just.ro/InstantaDosar.aspx ?idInstitutie =30 &d=MzI1MDAwMDAwMDAwNDM5OTA*

5. Mircea este un business man de succes, desi a studiat filozofia. O dovada este si cresterea rapida a  lungimii coloanelor care exprima indicatorii financiari in bilantul firmei. Bara pentru profit de exemplu s-a cvadruplat in doar 1 an!

Sursa imaginii: http://www.listafirme dot ro.

6. Mircea este curajos si spune lucrurilor pe nume

A few interactions with a specific type of brontosaurus roaming the field in Romania and calling itself a"businessman" or "manager" make this paragraph necessary. I am not interested in working withRomanian brontosauri pretending to be businessmen or managers, nor the - thankfully rare - foreign-bornbrontosauri that found in Romania one of the last surviving habitats in Europe capable of supporting ahealthy brontosaurus fauna. Kindly spare me, thank you.

Si uite asa ne intrebam....de ce merge Romania prost? Raspunsul este simplu. Pentru ca majoritatea romanilor (nu) sunt ca Mircea.

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te la fluxul RSS!

About Alexandru

Made in Romania
Comentarii (20) Trackbacks (2)
 1. Bre… ești rău/rea.
  Popescul… are și el capra lui; mică, râioasă, răpciugoasă, împăiată…
  De ce arunci cu pietre-n ea?
  :)

 2. Nu arunc cu nici o piatra, il laudam :)) E un super tip. Doar ca greseste ca se lauda uneori prea mult. Dincolo de glume, vezi ca stiu cine esti. Chiar el. Stii ce nu pot intelege? De ce nu ai suficient sange in * sa folosesti numele tau real. Nu m-am nascut ieri. Data viitoare foloseste si tu macar un proxy securizat. Ti-am pescuit Ipul real in 2 secunde. Si e din Delaware Ave, adica fix unde zici tu in CV ca ai firma. Si acum sa vedem. Care e probabilitatea ca din 100 de unici azi, altul sa fie de acolo? 1 la 100.000? Nu e frumos sa pretinzi ca esti altcineva. Arata lipsa de caracter. Si nu trebuie sa ma dau filozof sa iti spun asta.

  Lasa-ma sa ghicesc. Tu folosesti proxyuri si adrese de yahoo, iti lasi singur comentariile peste tot probabil cu CC comment. Ai venit pe blogul meu cu un proxy de state dar care nu era securizat. Ipul e din Delaware , adica fix acolo unde zici tu in CV ca ai nush ce firma. Vizitatori de pe trilema vin probabil din serii de proxyuri din Romania, care dau random ping siteului si (poate) fac si un pic de autosurf sa nu bata la ochi ca timp de stationare. Si asa ajung ceilalti sa te aiba ca referer si sa te idolatrizeze. Ca vezi doamne ce sursa de trafic primesc… ma insel?

 3. {partea asta a fost moderata} pentru ca autorul (si anume Mircea) e incapabil sa foloseasca replici decente in ciuda aptitudinilor sale pseudo filosofice :)

 4. blegoo e mircea?
  things will never be the same.. :)

 5. Ia zi Mircea, cate gravataruri si profile ai? 100, 200? =)) Si apropo prietene zamoca, sa citam ceva din twitterul tau

  „majoritatea romanilor (nu) sunt toti ca Mircea” http://bit.ly/9iCDuj – dezbracata, fraza asta n-are organe..

  Stai linistit prietene @zamoca, ca nici tu nu ai organe :) Si mai ales stai prost cu cititul printre randuri. Daca esti cuminte la final de an iti daruiesc un bust de bronz cu Mircea.

 6. Blegoo e Mircea, Mircea e Zamo, iar Zamo e Blegoo. Mamă, ce film! Popescu e simpatic, doar că nu trebuie luat prea în serios. Asta e doar sarcina lui.

 7. Strategia e sa aiba cateva conturi sa se auto-evidentieze. Gen self advertising. Ai 20 de twittere, cateva digguri, si un soft de fake referer si aia e, nu ai nevoie de prea mult. Omul nici nu poate sa scrie in limba romana, vezi http://www.economie.ro/update

 8. Un mega looser. L-am nominalizat ze idiot of the 2009. A si castigat.
  http://raduboncea.ro/2010/03/17/mircea-popescu-retardul-anului-2009

 9. … băi… nu vă e bine?!
  Cum adică… eu sunt totuna cu „Marcel Popescul”?!?
  Sunteți dilii la cap? Ori v-a pocnit criza la oo?
  …mei… discutabil câți fraieri pă Internet.
  No, bine, more pwer to me.

 10. Nu ma fa sa postez public Ipul…e evident. Jocul asta iti merge probabil cu retarzi de 15 ani care au pus mana pe un PC prima data acum 2 luni cand se jucau Bomberman. E imposibil sa aveti acelasi IP de state, din localitatea unde are el firma.

 11. Nota: se scrie oua nu oo

 12. @E. Mno… ghine. :)

 13. @E. :
  Deci… să clarificăm.
  Cum știe tot boborul… eu rezidez în Havana, Cuba.
  Maidanez… de foo’ 3-4 ani, să zic.
  Am aipi de amerika… care este ea, amerikankĂ.
  Vrei să fii sigur, bagă email, nu?
  Ori întrebi de jur împrejur…
  Vezi că am și PR … cu decolteu!
  Chestia este… să nu-l credităm pe Popescul dincolo de rămășițele neutronice, cum ar zice zoso.
  Eu poate înțeleg că el ți-a oferit un pet de 2 litri de bere… contra reclamă negativă… nimica rău în asta… {vezi cu limbajul ti-am editat astea 3 cuvinte*)
  Fix cum zice unchiu’ Bili Șeicspir:
  Este multe chestii între cer și teritoriu’ carpato-danubian.
  Serveri, tranci, chestii d-astea.
  „Să Vomentăm Bine!™©”

 14. Balegoo iti pastrez comentariul, in ciuda limbajului vulgar pe care l-am moderat, dar mai ales pentru ca vreau sa arat ca nu ascund nimic.

  OrgName: PenTeleData Inc. – Cable
  OrgID: PENC
  Address: Delaware Ave., nu dau numarul ca e data personala
  City: Palmerton
  StateProv: PA
  PostalCode: 18071
  Country: US

  In al doilea rand, nu sunt genul care scrie pentru o bere. Sau pentru o acadea. Iar dupa cum vezi pe blogul asta, nu e nici o reclama. Pentru ca nu am nevoie de 2-7-15 centi. Pastreaza-ti mentalitatea.

 15. Update. Blegoo nu e Mircea. Andrei tocmai mi-a confirmat. E doar o mega coincidenta. Locuieste fix in orasul unde Mircea are firma =))

  PS. Poate il convingem sa ii faca o vizita lui Mircea, sa vedem daca firma aia a lui chiar exista, sau daca e doar pe hartie.

 16. recunosc, te prinzi repede. ai de asemenea unul dintre cele mai vesele bloguri pe care le-am vazut vreodata. spune-mi te rog, la mine cum te-ai prins ca de fapt nu sunt zamolxis?

 17. Pai simplu. Zalmoxis sau Zamolxis, ca pesemne sunt ambele corecte, era un zeu, deci clar o alta persoana =)) In concluzie, daca nu poti transforma apa in vin, chestiunea e clara ;)

  PS. imi place mult de tot la tine pe blog chestia cu abonarea la feedurile RSS ale comentariilor. E integrata in Disqus?

 18. Bre: Faza cu berea de 2 litri era sarcasm/miștocăreală… nu la adresa ta, ci a subiectului de la postul tău. Că ai înțeles tu altfel… probabil e vina mea, io no habla romano prea bine.

  Bagă și adresa, mă doare fix sub coadă, n-am idee unde e Palmerton… da’ o să mă uit pe hartă… bănui că e un vax de colț uitat de lume, unde se fâlfâie hârtii pe stradă, în bătaia vântului… un fel de Popești-Leordeni mai mic și mai sărac.

  În altăm ordine de idei… nu te împrieteni cu alde zamo.ca… banditul care este el !… deoarece este dușmanul meu intim și personal. Plus că e și diasporez…
  :)

  Totuși, ca să fiu total onest… eu sunt Mircea… Mircea Eliade, ori cel puțin așa ma semnez din email. Altfel… da, Andrei nu minte, el doar gătește… :))

  Mă cam foarte îndoiesc că Popescul are vreo firmă prin Palmer…ăla… dincolo de foo adresă de email… da’ nimic nu e imposibil… doar dezamăgitor, zic.
  Mai departe, ai emailul, știi cum să dai de mine, nu? :)

 19. Pai subiectul (pardon, omul la care se refera subiectul articolului) e de 2 lei. Acum ma freaca cu commenturi in care imi explica el de ce odata e corect, si poate insemna, desi scris legat, o singura data. Credca ar trebui sa mai treaca pe la scoala.


Lasa un comentariu