Economie.ro .ro matters

22Mai/1020

Update

Mircea ne povestea ca e filosof , si asta nu oriunde ci chiar in CV.  In plus este un expert in folosirea limbii romane. Ia sa vedem ultimul lui articol de pe Trilema.

UPDATE: Un nene a semnalat pe Twitter ca nu ar fi ultimul articol. Avand insa in vedere ca dpdv al navigatiei siteul nu e tocmai pe gustul meu, si nu are nici macar un buton de search calumea, o sa adaug "unul dintre ultimele articole".

Happy ?

1. Fiind astazi sambata trebuie sa fie Fiind Sambata, sau, Astazi Sambata.

2. vasta tema este de fapt, tema vasta

3. odata este de fapt, "o data". O dată este numeral adverbial, corespunzător numărului 1 şi are sensul „o singură  dată”. Odată este adverb de timp şi are sensul de „odinioară”.

4. "si a doua prin subiect" Corect se spune/scrie, "si prin subiect...."

5. Alegandu-ne? Folosire la reflexiv? Pe noi insine? Poate vrei sa spui, "alegand sa privim tinere". Ca nu ne alegem pe noi insine.

6. Sa purcedem deci? ma faci sa rad. Sfarsesti cu "deci" o propozitie. Elementar, dear Watson.

Uite asa trebuia sa sune:

Fiind sambata si neavand alta treaba (dac-as avea, mi-as vedea de ea, nu-i asa ?), m-am gandit ca n-ar strica o (sumara) recapitulare a artei clasice.

Pentru a sfarsi totusi pana la apusul soarelui, voi limita aceasta tema vasta, o data prin metoda, alegand doar pictura, si (am sters d-aici a doua) prin subiect, alegand sa privim domnite tinere si fragede , fara altite sau alte impedimente.

Sub deviza, un san pe zi tine doctorul departe, sa purcedem (Stergem deci).

13 greseli intr-un articol de vreo 60 de cuvinte? Incredibil. Ma rog de fapt sunt mai multe greseli dar imi e lene sa le scriu.

PS. Mersi Simonei pt lista de greseli. Eu sunt semi-analfabet si imi era aproape imposibil sa le gasesc de unul singur.

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te la fluxul RSS!

About Alexandru

Made in Romania
Comentarii (20) Trackbacks (3)
 1. si daca cineva chiar te crede?

 2. Ca sunt analfabet? Nu stiu. E la deruta. Prefer sa marturisesc si sa scriu corect decat sa ma dau filosof si sa sfarsesc afirmatiile cu „deci”.

 3. ah da.. this reminds me.. stii cum e .. n-ai asteptari, nu risti sa fii dezamagit. iti amintesti in ce context ti-am spus asta? daca da, esti tare :D (la figurat vorbind, evident)

 4. Cred ca era legat de dating? :))

 5. =)) pot sa te pup?

  (comentariu editat la 20.17)

 6. Simona, vezi ca ti-am editat comentariul si am schimbat injur cu pup ca suna mai bine =))

 7. heeeeeeei. f*$%^&*)$

 8. cum iti permiti? :(

 9. Eee lasa ca suna mai bine asa :P

 10. las’ ca vezi tu ;)

 11. Hmmm, din toata lista ta, e de fapt o singura greseala in textul lui, cea cu „odata”. You know, figurile de stil nu sunt erori gramaticale. ;)

  Mi-e indiferent personajul la care te referi, dar daca tot criticam… sa criticam inteligent.

 12. Mihai, sincer nu am o „identica parere”, sunt mai multe greseli. Insa fundamental sunt de acord cu tine, trebuie sa criticam inteligent.

  In primul rand chestia cu reflexivul e ciudata. Nu poti spune: alegandu-ne sa ne uitam la fete. Verb reflexiv = verb însoţit de pronume reflexiv. Actiunea verbului reflexiv este una facuta de cineva in nume propriu in beneficiul propriu sau al altcuiva. Nu poti spune: alegandu-ne (pe noi insine) sa ne uitam la fete. Poti spune: optand sa ne uitam la fete, alegand sa ne uitam la fete, in urma deciziei de a ne uita la fete, etc.

  Ca sa nu mai vorbim de topicurile inversate. Le poti lua ca figuri de stil dar nu isi au locul acolo. In plus avem o propozitie terminata in deci, si alte chestii ciudate.

 13. @Mihai
  Nici macar „odata” nu este gresit!

  @E.
  Te faci de ras … pe bune!

 14. @D. Prietene, cred ca tu te faci de ras. E elementara chestia. Pana si MP a schimbat pe site cuvantul in articolul cu pricina.

 15. „PS. Mersi Simonei pt lista de greseli. Eu sunt semi-analfabet si imi era aproape imposibil sa le gasesc de unul singur.”

  „Merci Simonei”??? Asta nu stiu de ce, dar nu suna prea bine, poate Multumesc Simonei pentru …bla bla bla

 16. Fanel, eu nu pretind ca sunt filosof si nici nu scriu in CV ca sunt cel mai destept, considerandu-i pe ceilalti „brontozauri analfabeti”. Nu folosesc diacritice, si scriu mai mereu pe graba. Spre deosebire de „you know who” nu mi-am propus sa rescriu standardele limbii romane.

 17. 60 de cuvinte si ceva poze. La poze teai uitat sa vezi daca are greseli de gramatica.

 18. @dadatroll. Nu ca alea sunt sterpelite de pe la altii si sunt corecte =))

 19. cenzurosu papa osu !

 20. @cipslim. Vezi ca ai IP-ul in Akismet si in BadBehavior si iti blocheaza automat comentariile. Trebuie sa le dau drumul unul cate unul. Pe masura ce postezi creste numarul de commenturi in spam. Daca te uiti pe prima pagina poti vedea si in coltul dreapta sus.


Lasa un comentariu