Economie.ro .ro matters

24Mai/104

Vise Romanesti (online stuff)

LOL. Ce inseamna sa visezi in Romania. S-a terminat licitatia de azi la 4 PM pentru versuri dot com, pe Pool. S-a dat pe sub 1000$ in cele din urma. Tocmai am primit un mail ca e de vanzare pentru 10.000$. Evident stil romanesc de a face afaceri :)

Dar... ipotetic vorbind, sa zicem ca ai da banii astia...

1. Din profit ii recuperezi in 20 de ani. Si asta la 2000 unici pe zi, CTR de 5% si CPC de 2 centi, desi in nisa aia poti monetiza doar cu Neogen (1 cent per click) pentru ca AdWordsul nu accepta siteurile de versuri (chestie de copyright). Iar CTR real e pe la jumatate.

2. Turism.com s-a dat pe 6500$. Romania.net pe vreo 6200. About.net pe vreo 4000$. Anybody home? Astea sunt nise super competitive, cu advertiseri si CPCuri serioase. Zona cu versuri, nu e. Cine naiba isi baga banii sa ii scoata in 20 de ani cu risc mare?

3. Siteurile astea cu versuri sunt ilegale. Aproape toate. Drepturi de proprietate intelectuala. E imposibil sa devii legal. Nu poti face acorduri cu 100.000 de case de productie si compozitori. In Romania vom avea in curand Yahoo Lyrics, care probabil ii va da pe toti astia cu peste 2000 unici pe zi, in judecata, sa ramana singur pe nisa.

4. Poti pretinde ca ai user generated content, tot in ilegalitate esti.

5. Cu 10.000 de euro in branding si marketing, poti sa iti iei ca domeniu si castraveti.ro. Nisa asta nu e foarte competitiva.

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te la fluxul RSS!

About Alexandru

Made in Romania
Comentarii (4) Trackbacks (0)
  1. Bai hai sa fim seriosi. Dincolo de treaba ca e ilegal care e evidenta pentru orice prost. Piata Romaneasca e mica. Ai un jucator imens si pe langa el fragmentare. Iar ca sa il bati pe ala mare, domeniul e vax albina, e doar unul din factori. Poti sa iti iei http://www.versurimuzica.com, mai bagi 1000 extra in SEM si tot acolo ajungi. Plus ca e naspa sa vinzi publicitate ca nu e targetat pe mai nimic, mai e naiba si ilegal.

  2. Poti sa faci workarounduri, gen sa te promovezi pe anumite cuvinte si per versuri vechi care sunt legale, dar pierzi long tailul. Grosul nu vine din cautarile strict pe „versuri” ci pe formulari de genul „versuri BUG mafia am fost acolo”….

  3. Poti sa-ti faci bordel cu 10. 000 Euro :-??

  4. Nu cred ca ai nevoie de o investitie asa mare. Clientul vine cu spatiul =))


Lasa un comentariu


Niciun trackback.